Praat & denk mee over projecten in de gemeente Zevenaar!
Submenu

Denk mee over de toekomst van gemeente Zevenaar

Hoe willen we dat gemeente Zevenaar er in 2040 uitziet? Geven we ruimte aan de auto of het openbaar vervoer? Waar zien we ruimte voor wonen en werken? Of hoe maken we plek voor natuur en bewegen?

Dronefoto Giesbeek

We willen dat onze gemeente ook in de toekomst een schone en veilige plek is waar we op een fijne manier met elkaar leven, wonen en werken. Dat betekent dat we goed om moeten gaan met onze leefomgeving. Deze is van ons allemaal. Daarom is het belangrijk dat we samen keuzes maken om de koers van onze gemeente te bepalen.

Tot en met 24 maart 2024 konden inwoners een digitale vragenlijst invullen of een van de inloopbijeenkomsten bezoeken. De resultaten en ervaringen van deze inloopbijeenkomsten en de (online) vragenlijst worden afgewogen en daar waar mogelijk verwerkt in een nieuwe conceptversie van de omgevingsvisie. De resultaten worden ook met deelnemers gedeeld.

In mei 2024 wordt in een ‘tweede gespreksronde’ getest of de aangepaste versie van de omgevingsvisie in de praktijk gebruikt kan worden voor iedereen die plannen heeft voor de ruimte in gemeente Zevenaar. Dit wordt gedaan door een groep mogelijke initiatiefnemers.

Meer weten over de omgevingsvisie?

Wilt meer weten over de omgevingsvisie, wat er gebeurt met de uitkomst van deze vragenlijst en wat wij nog meer doen? Dat leest u op www.zevenaar.nl/toekomst

Conceptversie van de omgevingsvisie

Eind 2023 is er door de gemeenteraad een eerste conceptversie van de omgevingsvisie vrijgegeven. Deze conceptversie is bedoeld als ‘praatstuk’: In dit document is dus nog niet de input van inwoners, ondernemers, instellingen en andere betrokkenen meegenomen die we verzamelen met bovenstaande vragenlijst en inloopbijeenkomsten. 

Bekijk hier de conceptversie van de Omgevingsvisie

Contact

Gemeente Zevenaar
Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar
(0316) 595 111

www.zevenaar.nl
 

Volg ons

    

Zevenaar Verbindt is een initiatief van de gemeente Zevenaar

 
Cookie-instellingen